Als Voorzitter ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en sturen van de vereniging en het dagelijks bestuur.

De primaire taken van de Voorzitter zijn:

 • Leiden van vergaderingen, zoals die van het bestuur en de ALV;
 • Controleren agendapunten;
 • Leiden van het bestuur, initiatief nemen en coördineren;
 • Vertegenwoordigen van de vereniging;
 • Sturen op de actiepunten en planning;
 • Bewaren overzicht en begeleiden bestuursleden;
 • Bewaken, controleren en (wanneer nodig) aanpassen beleidszaken;
 • Bijhouden en bewaken jaarplanning;
 • Bijhouden eigen mailaccount;
 • Onderhouden van contact met andere verenigingen;
 • Onderhouden van contact met het MT en docenten van de opleiding.

Leiderschap betekent voorop gaan, alle neuzen dezelfde kant op krijgen en het maken van soms onmogelijk lijkende keuzes. Leiderschap zorgt ervoor dat andere bestuursleden bereid zijn net dat stapje verder te gaan.

De Voorzitter is de initiatiefnemer om de vereniging naar een hoger niveau te tillen. Als Voorzitter moet je anderen kunnen stimuleren en complementeren. Je bent een voorbeeld. Jij haalt het beste uit de vereniging, je medebestuursleden en de commissies.

Daarnaast ben je het gezicht van de vereniging voor (actieve) leden. Ook houdt de Voorzitter contact met partijen als het managementteam en de docenten van de opleiding. Deze band wordt steeds beter en hechter, wat resulteert in een grote waardering voor elkaar, maar ook in veel contact en afspraken. Je onderhoudt of bouwt op het contact met andere verenigingen.

Twee keer per jaar vindt de ALV plaats, welke de Voorzitter leidt. De voorbereidingen worden uitgevoerd samen met de andere bestuursleden.

De Voorzitter leidt de wekelijkse bestuursvergaderingen en ziet erop toe dat alle
agendapunten worden behandeld. Verder houdt de Voorzitter de actielijst in de gaten zodat alle werkzaamheden worden uitgevoerd. Als Voorzitter houdt je een oogje op de jaarplanning en ben je dagelijks bezig met het beantwoorden van de mail.

Verder krijgt elk bestuurslid een commissie toegewezen, dit kan elk jaar verschillen. De commissie komt met allerlei vragen en je sluit regelmatig aan bij de vergadering om te kijken wat er speelt .

Het begin van het schooljaar bestaat vooral uit opstarten, overdrachten, wennen, ledenwerving en het werven en selecteren van commissieleden.

Afgelopen jaar nam de Voorzitter de taken agenda maken, notuleren en actielijst bijhouden over van de niet-ingevulde Secretaris.

Tijdsindicatie: De wekelijkse bestuursvergadering duurt gemiddeld 1,5 uur. Verder ben je ongeveer drie uur per week bezig met de actielijst, mail en andere diverse zaken.

Interesse of vragen? Contact.

One thought on “Voorzitter

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.