Als Commissaris Intern ben je verantwoordelijk voor de communicatie binnen de vereniging. Jij gaat over de communicatie met de commissies en de leden.

De primaire taken van de Commissaris Intern zijn:

 • Verantwoordelijk zijn voor de communicatie met commissies en leden;
 • Bijhouden eigen mailaccount;
 • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de commissies;
 • Bewaken van de samenwerkingscontracten;
 • Bemiddelen bij conflicten;
 • Contactpersoon zijn voor Facilitassers;
 • Bijwerken en beheren ledenlijst;
 • Werven commissieleden;
 • Sollicitaties afnemen commissieleden;
 • Leiden voorzittersvergaderingen;
 • Bijwonen wekelijkse bestuursvergaderingen.

De Commissaris Intern is de bindende factor tussen het bestuur, de commissies en de leden. Als Commissaris Intern bij jij de verantwoordelijke voor de werving en sollicitatierondes van nieuwe commissieleden. Wanneer de commissies compleet en ingedeeld zijn, maak je deze indeling bekend tijdens de ALV. Daarna ben jij het algemene aanspreekpunt en eindverantwoordelijke.

Jij beheert de app groep met alle commissievoorzitters en leidt deze vergaderingen. De vergaderingen vinden aan het eind van elk blok plaats. Ook de app met alle actieve leden beheer jij. Je leest af en toe de notulen van de commissies zodat jij op de hoogte blijft van de vorderingen en kan wanneer nodig bij vergaderingen aanwezig zijn.

Dit vereist een kritische blik en een goed communicatief vermogen. Je coacht en begeleidt de voorzitters en leden van alle commissies en zorgt ervoor dat iedereen met elkaar in contact staat. Door goed samen te werken bereiken we een positief resultaat voor de vereniging.

De commissaris Intern houdt de ledenlijst bij. Naast aanmeldingen die binnenstromen, zijn er ook afmeldingen. Allebei moeten afgehandeld en geregistreerd worden. Vooral aan het begin en einde van het jaar en rond de tijd dat het lidmaatschapsgeld wordt geïncasseerd ben je hier druk mee bezig.

Verder krijgt elk bestuurslid een commissie toegewezen, dit kan elk jaar verschillen. De commissie komt met allerlei vragen en je sluit regelmatig aan bij de vergadering om te kijken wat er speelt .

Het begin van het schooljaar bestaat vooral uit opstarten, overdrachten, wennen, ledenwerving en het werven en selecteren van commissieleden.

Afgelopen jaar nam de Commissaris Intern de taken omtrent de ledenlijst en de mail accounts over van de niet-ingevulde Secretaris.

Tijdsindicatie: De wekelijkse bestuursvergadering duurt gemiddeld 1,5 uur. Daarnaast ben je zo’n drie uur per week bezig met de interne communicatie.

Interesse of vragen? Contact.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.