Commissies

Elk jaar organiseren alle commissies verschillende activiteiten voor de leden en alle Facility Management studenten op De Haagse Hogeschool. Deze activiteiten gaan van feesten en borrels tot bedrijfsbezoeken en bijlessen.

Om de studievereniging en haar activiteiten succesvol te maken en het bestuur te ondersteunen zijn actieve leden nodig. Deze actieve leden vormen samen de onderstaande commissies. Lijkt het jou ook leuk om actief te zijn naast je studie, andere studenten te leren kennen en je CV een boost te geven? Word dan actief lid bij Studievereniging Facilitas! Stuur een mailtje met je motivatie, CV en commissievoorkeur naar onze Commissaris Intern.

Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan een commissie, om verschillende activiteiten te organiseren en jouw CV uit te breiden om jezelf positief in de markt te zetten. Welke commissies zijn er?

 

  • Evenementencommissie

Hoi hoi! Wat leuk dat je een kijkje neemt binnen de commissies van Facilitas. De Evenementencommissie is één van de acht commissies binnen de studievereniging en verzorgt ieder jaar de evenementen voor de studenten van de opleiding Facility Management aan De Haagse Hogeschool. Dit gaat soms in samenwerking met andere studieverenigingen. Denk aan het organiseren van borrels, themafeesten en uitgaan in Den Haag. Het is allemaal mogelijk! We laten onze fantasie de vrije loop!

Je leert veel over het organiseren van verschillende evenementen door de samenwerkingen binnen de studievereniging en de externe partijen.
Hiernaast zijn het dé momenten waarop de studenten elkaar beter kunnen leren kennen. Hierdoor worden vaak de leukste vriendschappen (en relaties ;)) aan overgehouden. Als student wil je natuurlijk naast het studeren kunnen feesten met je studiegenoten om zo de beste studententijd te beleven. Facilitas helpt je hierbij!

  • Introductiecommissie

De Introductiecommissie heeft een belangrijke taak: het organiseren van een spetterende introductieweek voor de nieuwe studenten van de opleiding Facility Management. Of het nu gaat om de kennismakingsdagen of het introductiekamp, de Introductiecommissie zorgt ervoor dat deze periode een onvergetelijke ervaring wordt!

De commissie bedenkt allerlei creatieve activiteiten zoals spellen, workshops en feestjes om de nieuwe studenten op een leuke en informele manier met elkaar in contact te brengen. Tijdens deze activiteiten wordt niet alleen veel plezier gemaakt, maar krijgen de eerstejaarsstudenten ook belangrijke informatie over de opleiding. Met enthousiasme, betrokkenheid en creativiteit zorgt de commissie ervoor dat de nieuwe studenten zich meteen thuis voelen op de opleiding.

  • Marketingcommissie

De Marketingcommissie zorgt voor de promotie van heel Facilitas. Canva, Facebook en Instagram zijn onze beste vrienden en door middel van deze kanalen houden wij de vereniging op de hoogte van alle leuke evenementen en uitjes die op de planning staan. Ook vindt jij op de socials de terugblikken van de reizen en de zakelijke evenementen.

Elk jaar wordt door de Marketingcommissie het jaarboek gemaakt, die alle actieve leden van Facilitas aan het einde van het jaar ontvangen. In het jaarboek blikken we terug op het afgelopen jaar en worden alle fantastische herinneringen voor altijd verzegeld.

  • FM & Corporatecommissie

De FM & Corporatecommissie is een ontzettend leuke en diverse commissie. Wij organiseren niet alleen nuttige dingen als bijlessen, bedrijfsbezoeken en trainingen, maar ook leerzame evenementen zoals het netwerkevenement of de carrièredag. Daarnaast nemen wij ook nog super interessante podcasts op met onze partners. Deze commissie is zeker de moeite waard omdat het in samenwerking is met de partners van Facilitas, voor je eigen ontwikkeling én om zo alvast te kunnen kijken wat je leuk zou vinden in het facilitaire werkveld. Kortom, de FM & Corporate commissie is erg uiteenlopend en dat maakt het nooit saai!

  • Studiereiscommissie

De Studiereiscommissie organiseert elk jaar de studiereis naar het buitenland! Met de leukste groep studenten naar de leukste bestemmingen.
Tijdens de studiereis zijn er veel verschillende activiteiten. Zoals een feestavond waar je de leukste kroegen en clubs gaat ontdekken. Of een bedrijfsbezoek waar er geleerd wordt over FM of de stad ontdekken tijdens een spel. De commissie organiseert dit allemaal!
Maar niet alleen de activiteiten worden georganiseerd, er komt veel meer bij kijken. De leukste hostels wordt uitgekozen en de vlucht wordt geboekt. Alles wordt tot de puntjes geregeld zodat het de beste studiereis ooit wordt! We willen een studiereis neerzetten waar nieuwe vriendschappen ontstaan en de beste herinneringen worden gemaakt!

  • Alumnicommissie
Welkom bij de Alumnicommssie! Deze commissie is in het leven geroepen om afgestudeerden van de opleiding en (oud) leden van Facilitas te blijven betrekken bij de vereniging. We organiseren verschillende evenementen gedurende het commissiejaar. Denk aan de Beerolympics, een leuke kroegentocht of een kroegcollege. Dé perfecte momenten om weer eens met je oud-studiegenoten in contact te komen onder het genot van een drankje en met een bak gezelligheid.
 
Zien we jou op het volgende event!?
  • Kampcommissie

De Kampcommissie is de commissie die het jaarlijkse FaciliKamp organiseert. Elk jaar wordt ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Denk hierbij aan de leukste dagprogramma’s en thema-avonden tot aan ontbijt, lunch en avondeten. De dagprogramma’s bestaan uit verschillende activiteiten die zorgvuldig worden bedacht en uitgewerkt. De activiteiten bestaan uit zowel sportactiviteiten als leuke spellen. Het FaciliKamp is elk jaar weer één groot feest, maar daar gaat ook veel werk aan vooraf. Als Kampcommissie regel je alles achter de schermen en zorg je ervoor dat het er weer een wordt voor in de geschiedenisboeken. De grootste uitdaging is natuurlijk om dit alles binnen een bepaalde tijd en budget te doen. Maar iedere keer is het weer een groot succes!

  • Lustrumcommissie, deze wordt voor de lustrumjaren opgericht

Met grote trots en enthousiasme presenteren wij de Lustrumcommissie van Studievereniging Facilitas, die de taak heeft gekregen de spectaculaire viering van ons lustrumjaar te organiseren. In 2024 vieren we immers een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze studievereniging: ons 10-jarig bestaan!

Als Lustrumcommissie zijn we vastbesloten om een onvergetelijk jaar neer te zetten dat de fantastische herinneringen van Facilitas weerspiegelt. We hebben een diverse commissie met enthousiaste en toegewijde studenten én oud-studenten, elk met unieke talenten en ideeën, om ervoor te zorgen dat ons lustrumjaar een groots succes wordt.

Ons doel is om een vele activiteiten en evenementen te organiseren die alle leden van Studievereniging Facilitas (opnieuw) zullen verbinden en inspireren. Van educatieve symposia en lezingen tot sprankelende feesten en gezellige borrels, we streven ernaar om voor elk wat wils te bieden. We willen dat dit lustrumjaar niet alleen een viering van ons verleden is, maar ook een inspiratie voor de toekomst!

Om dit te bereiken, kunnen we echter niet zonder jullie hulp. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op onze evenementen, maar ook zijn ideeën altijd welkom. Samen kunnen we een onvergetelijk lustrumjaar neerzetten!

Blijf op de hoogte van onze plannen en evenementen via de website en sociale media. We zullen regelmatig updates delen, zodat je niets hoeft te missen van wat er allemaal staat te gebeuren.

Namens de Lustrumcommissie heten we je van harte welkom om met ons mee te vieren. Laten we samen herinneringen creëren die een leven lang meegaan tijdens dit lustrumjaar!

Met feestelijke groeten,
De Lustrumcommissie van Studievereniging Facilitas.