Ben je ook zo’n mooie Facilitas – Join the Pipe – fles tegengekomen in je goodiebag na onze workshopmiddag? Of heb je ze al gespot bij je klasgenoten, of ergens in het studielandschap? Achter elke fles zit een bijzonder verhaal die we je graag vertellen.

Voor elke verkochte fles doneert Join the Pipe ook een fles aan een kind in een ontwikkelingsland. Studievereniging Facilitas heeft 100 flessen gekocht, wat dus goed is voor nog eens 100 gedoneerde flessen! Dit alles in het kader van onze MVO-doelstellingen en de afgelopen workshopmiddag met als thema ‘Goed doen’.

“Drinken uit een fles in plaats van met handen zorgt voor minder verspilling van kostbaar water en voor veel minder ziektes en schooluitval. Op scholen op het platteland waar vaak geen drinkwater is, kunnen ze met deze fles water meenemen van huis. In de steden kopen de kinderen vaak zakjes water op school. Zonder afval-ophaaldienst veroorzaakt dit later plastic soep. In ruil voor een fles wordt er eerst een zak plastic afval verzameld.”

Zo zien ze er uit!

 

Join the Pipe projecten

Wereldwijd hebben zo’n 800 miljoen mensen geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. Daarom komt de opbrengst van Join the Pipe flessen, tappunten en donaties ten goede aan schoon drinkwater projecten. Inmiddels heeft Join the Pipe meer dan 250 projecten kunnen realiseren in o.a. Kenia, Tanzania, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh. Een van die projecten was de Nairobi City Clean Up, te zien in de onderstaande video.

Bekijk alle andere projecten, lees het hele verhaal achter Join the Pipe en bekijk wat jij nog meer kan doen op join-the-pipe.org

Over de fles

De 100 flessen die Studievereniging Facilitas heeft gekocht zijn BOGO-Bottles (Buy One Give One). “Voor elke verkochte waterfles gaat er een fles naar een schoolkind in Afrika. De fles is herbruikbaar, stijlvol, foodproof en uitermate geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen naar de sport, school of onderweg. De fles heeft een dubbele dop zodat je hem goed schoon kunt houden. De draag lus is speciaal ontworpen voor de kinderen in Afrika.”

  • BPA-vrij plastic
  • Vaatwasserbestendig
  • Semi-transparante soft touch body
  • Gevuld met een flyer, die je nog meer vertelt over Join the Pipe
  • Bedrukt Facilitas logo, ingedrukte Join the Pipe logo’s
  • Verkleind drinkgat
  • Alle onderdelen zijn verwijderbaar
  • “Bringing water to the ones without!”

Ook zo’n fles bemachtigen?

We hebben ze al weggegeven op onze Workshopmiddag ‘Goed Doen’; volledig passend bij het thema zaten ze in de goodiebags die alle bezoekers hebben ontvangen. Uiteraard gaan we ze nog veel vaker weggeven, als bedankje, als prijs, als verloting, bij speciale gelegenheden… Dus stay tuned!

One thought on “Facilitas doet goed met ‘Join The Pipe’

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.