Debatdag; Korting op je studententijd?

Op 13 oktober 2018 organiseert de Internationale Debate Education Association (IDEA NL) een debat- en trainingsdag in Debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag. De titel van deze dag luidt; Korting op je studententijd? Debatdag met beleidsbepalers over studeren in een nieuw financieel tijdperk voor MBO, HBO en WO-studenten. Tijdens deze dag zullen er politici, ambtenaren en studentenbelangenbehartigers aanwezig zijn. Studievereniging Facilitas heeft de eer om vijf tot tien deelnemers te mogen laten deelnemen aan deze leerzame dag.

IDEAL NL is wereldwijd de grootste verstrekker van het debatonderwijs. Zij organiseren lokale nationale debatten waarbij jongeren op constructieve en kritische wijze hun mening kunnen uiten en veranderen kunnen bewerkstellingen samen met experts, over verschillende onderwerpen die hen aangaan. Dit wordt gedaan vanuit de overtuiging dat jongeren het recht hebben gehoord te worden, zoals beschreven staat in artikel 12 van de Rechten van het Kind.

Op 13 oktober zal voorafgaand aan het debat kosteloos een workshopsessie aangeboden worden. Hierin worden de studenten klaargestoomd voor het echte debat. Tijdens dit maatschappelijke debat kunnen studenten hun ervaringen en oplossingen delen met verschillende politici, ambtenaren en studentenbelangenbehartigers.

Deze leerzame debat- en trainingsdag is geheel gratis voor studenten. Achteraf vindt er ook nog eens een gezellige borrel plaats.

Heb jij altijd al een interesse in debatteren gehad, of wil je graag je debat skills verbeteren of gewoon deze unieke ervaring aangaan? Stuur dan voor 5 oktober een mail naar extern@svfacilitas.com en dan zien we jou terug op 13 oktober!