Hoe zorg je dat minder mannen naast het urinoir plassen? Precies; met zo’n vlieg aan de binnenkant van de toiletpot, waar mannen spelenderwijs op kunnen richten! Dit is een van de vele voorbeelden van gedragsbeïnvloeding die je als facilitair manager zou kunnen toepassen. Misschien ken je ze al als “nudge”; een truckje om gedrag te beïnvloeden zonder dat iemand het door heeft.

Onze partner Facilicom organiseert op dinsdag 11 september in de regio Rotterdam een creatieve sessie waarin ze samen met studenten/docenten en werkvelddeskundigen in een creatieve sessie ideeën willen genereren over gedragsbeïnvloeding van gebouwgebruikers in het onderwijs. Een omgeving waarin we dagelijks vertoeven!

Bij Facilicom is het thema “gedragsbeïnvloeding” erg actueel. Dit omdat ze merken dat ongewenst gedrag van gebouwgebruikers bij veel van haar opdrachtgevers een belangrijk thema is. Om hier een oplossing voor te bieden zijn ze een traject gestart dat uiteindelijk is gericht op het creëren van een tool voor gedragsbeïnvloeding. Een onderdeel van dit traject is een ‘idea generation’, een sessie die we organiseren om te brainstormen over het probleem en de mogelijke oplossingen daarvoor.

De sessie start om 09:00 uur en eindigt om 13:00. De groep bestaat uit een divers gezelschap van facilitaire opdrachtgevers, studenten/trainees, Facilicom’ers en docenten. We zijn op zoek naar deelnemers die creatief, no box thinking zijn en vindingrijk.

Als je je aangesproken voelt en er nu al enthousiast over wordt, dan nodigen we je uit om op 11 september mee te doen in de brainstormsessie inclusief lunch.

Het onderwerp van de sessie is het gedrag van de gebouwgebruiker in een onderwijsomgeving. Dat gedrag zorgt nu soms voor een onaangename omgeving: mensen ruimen hun spullen niet op (schoon), zijn onvriendelijk (hospitality), locken hun computer niet bij het weggaan (veilig) en nemen de lift i.p.v. de trap en eten liever fastfood (gezond). Het doel is om ideeën te genereren om dit gedrag te beïnvloeden en daar als dienstverlener actief aan bij te dragen zodat er een meer leefbare en aangename omgeving ontstaat waarin iedereen maximaal kan presteren.

Deelnemende studenten krijgen een vergoeding voor hun deelname maar bovenal bieden ze  oa. studenten een leuke en leerzame ervaring waarin ze met mensen uit het facilitair werkveld in de praktijk kunnen zien hoe een stukje innovatie op het gebied van facilitaire dienstverlening in zijn werk gaat.

Aanmelden kan via Desi Kloosterboer per app 06 82471536 of per mail dkloosterboer@gom.nl. Tot dan!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.